وی با بیان اینکه این پیشنهادات از سوی برخی افراد با ادعای ارتباط با سازمان توسعه تجارت مطرح میشود، گفت: برای ثبت سفارش 3 تا 4 هزار دستگاه خودرو، مجوز فروخته شده که بیشتر این واردات نیز از طریق بندر بوشهر صورت میگیرد.
به گفته وی، رقم مطالبه شده برای مجوز واردات خودروها بر مبنای ارزش خودرو تعیین میشود که از 15 میلیون تومان به بالا است.
رضایی با بیان اینکه سال گذشته شایعات مطرح شده در مورد بسته شدن سایت ثبت سفارش واردات خودرو باعث شد که حجم بالایی ثبت سفارش برای واردات انجام شود، گفت: این در حالی است که هر کالایی که ثبت سفارش میشود، لزوماً وارد نمیشود بلکه متناسب با وضعیت بازار، واردات صورت میگیرد.
* کارمزد پایین ثبت سفارش واردات
وی توضیح داد: رقم پرداختی برای ثبت سفارش واردات خودرو بسیار ناچیز است به طوری که برای ثبت سفارش هزار دستگاه خودرو حدود یک میلیون تومان کارمزد پرداخت میشود، به همین دلیل تمام خودروهای ثبت سفارش شده الزاماً وارد نمیشوند و واردکنندگان بر اساس وضعیت تقاضا و کشش بازار نسبت به واردات اقدام میکنند.
رضایی تصریح کرد: در این شرایط، گزارشی به معاون اول رئیسجمهور داده شد مبنی بر اینکه قرار است 150 هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شود و در نهایت، ثبت سفارش واردات خودرو متوقف شد. این در حالی بود که سال گذشته از 300 هزار مورد ثبت سفارش انجام شده برای واردات خودرو فقط 67 هزار دستگاه خودرو وارد شد.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو اظهار داشت: پس از این مسئله، طبق ابلاغیه معاون اول رئیسجمهور قرار شد واردات خودرو از طریق نمایندگیهای رسمی صورت گیرد، هر چند شورای رقابت، این مسئله را دلیلی برای ایجاد انحصار در بازار خودروهای وارداتی اعلام کرد.
وی با بیان اینکه بهمن سال گذشته مهلت 6 ماهه برای ثبت سفارش واردات خودرو تعیین شد، گفت: از آن زمان به بعد، 6 ماه مهلت برای واردات خودرو وجود داشت و به این ترتیب از مرداد امسال نباید ثبت سفارشی صورت میگرفت، این در حالی است که هماکنون شاهد واردات خودرو به کشور هستیم که ثبت سفارش آنها مربوط به روزهای گذشته بوده است.
رضایی با بیان اینکه واردات خودرو و حمل آن از امارات تا بندرعباس در مدت زمان 48 ساعت امکانپذیر است، گفت: امکان ثبت سفارش واردات خودرو و ورود آن به کشور در مدت 2 تا 3 روز وجود دارد و خودروهایی که به کشور وارد میشوند در مدت کوتاهی قبل از واردات، ثبت سفارش میشوند.
رضایی تأکید کرد: از برندهای مختلف، واردات خودرو طی روزهای گذشته انجام شده است.
وی یکی از دلایل اتفاقات اخیر در زمینه واردات خودرو را سیاست دولت برای حمایت از شرکتهای خودروساز عنوان کرد و گفت: دولت و وزارت صنعت به دنبال نجات خودروسازان از ورشکستگی بودند و در این راستا سعی کردند واردات خودرو را محدود کنند. در مقابل، خودروسازان نیز بیش از پیش در زمینه واردات خودرو فعال شدند که نمونه آن را در واردات پژو 2008، پژو 301 و کپچر مشاهده میکنیم.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با بیان اینکه این سیاست در نهایت به ضرر مشتریان بازار خودرو است، گفت: حمایت دولت از خودروسازان، آنها را به واردکننده خودرو تبدیل کرده و در عین حال، این موضوع باعث فساد در جامعه شده است.
* رشد 20 تا 50 میلیون تومانی قیمت خودروهای خارجی در بازار
به گفته وی، توقف ثبت سفارش واردات خودرو باعث افزایش چشمگیر قیمت خودروهای وارداتی شده است، به طوری که قیمت سانتافه مدل 2017 از 225 میلیون تومان به 245 میلیون تومان رسیده است. همچنین قیمت سراتو از 132 میلیون تومان به 150 میلیون تومان افزایش یافته است.
رضایی ادامه داد: قیمت تویوتا روفور نیز از 215 میلیون تومان به 255 میلیون تومان رسیده است و در مورد قیمت اکسنت نیز باید به رشد قیمت این خودرو از 95 میلیون به 115 میلیون تومان اشاره کنیم.
وی تصریح کرد: قیمت توسان نیز 185 میلیون تومان بود که حالا به 210 میلیون تومان رسیده است.
منبع: فارس
انتهای پیام/